Gaat u voor een inbouw- of maatwerk keuken?

Door Admin

Een keuken uitzoeken is niet eenvoudig. De eerste stap is beslissen of u een inbouwkeuken of een maatwerk keuken koopt. De grootte van de ruimte en de indeling spelen hierbij een grote rol. Andere factoren zijn het beschikbare budget en of het gaat om een huurwoning of koopwoning. Als u veel ruimte tot uw beschikking hebt, is het proces wat makkelijker. Hierdoor kunnen conventionele keukens in bijna elke vorm worden geïnstalleerd. Als de ruimte echter klein is of een hoek maakt wordt het ingewikkelder.

In deze gevallen wordt vaak een keukenexpert en geraadpleegd. Dit kost extra geld, maar het is het waard, want maatwerk maakt een groot verschil. De kasten en ook de keukenapparatuur moeten worden aangepast aan de grootte van de ruimte zodat de volledige ruimte optimaal benut wordt. Een goede en juiste indeling kan er voor zorgen dat u meer keukenapparatuur kwijt kunt en met het juiste design lijkt uw keuken groter. Uiteraard moet ook de esthetiek van de keuken hierbij niet uit het oog verloren worden.

Als u een appartement huurt kan het de moeite waar zijn om de aanschaf van een nieuwe keuken eens met de verhuurder te bespreken. Vaak kan de verhuurder bijdragen in de kosten, want een nieuwe en goed geplande keuken verhoogt de waarde van het pand. Als dit niet mogelijk is en u van plan bent slechts 1-2 jaar in de appartement te blijven, dan is een maatwerk keuken vaak niet direct de moeite waard, tenzij het duidelijk is dat u de keuken meeneemt. 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *